Τι ειναι θερμομόνωση;

Η θερμομόνωση είναι ένα μέτρο που προστατεύει τις εξωτερικές τοιχοποιϊες ενός σπιτιού από της καιρικές συνθήκες και δεν αφήνει την εξωτερική θερμοκρασία να επηρεάσει τους τοίχους του σπιτιου με αποτέλεσμα να κρατάει περισσότερο την θερμοκρασία της οικίας σταθερή. Με την θερμομόνωση καλύπτουμε τους τοίχους με πολυστερύνη η οποία ειναι ενας κακός αγωγός της θερμοκρασίας και η θερμοκρασία του παραμένει σχεδόν αμετάβλητη. Με την θερμομόνωση βαζείς τέλος στην υγρασία και στην φθορά των σοβάδων καθώς και στην υπερβολική καύση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.

Εξωτερική Θερμομόνωση

 Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης ,  εφαρμόζεται εξωτερικά σε κάθε είδος τοίχου και αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό,  διογκωμένη πολυστερίνη,πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη ανάλογα με την θερμομονωτική απόδοση που επιθυμεί  ο πελάτης, το οποίο «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα και προσφέρει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κυρίως τους θερινούς μήνες στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εξωτερική θερμομόνωση θα προστατέψει το κτίριό σας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα και το καλοκαίρι, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης.Η εξωτερική θερμομόνωση είναι σημαντικό μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς αυξάνει την διάρκεια μεταβολής των συνθηκών θερμοκρασίας στους χώρους και μειώνει την   απώλεια ενέργειας και αντιστοίχως κατανάλωσης ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης, όπως καυστήρες, καλοριφέρ, κλιματιστικά ή άλλα σώματα ψύξης-θέρμανσης και βοηθά στην ταχεία ανάκτηση της θερμοκρασίας του χώρου.

Η εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να ανακαινίσει εξωτερικά  τις όψεις του σπιτιού. Ειδικά όταν υπάρχει φθορά λόγω παλαιότητας. Αυξάνοντας έτσι την λειτουργική ζωή του σπιτιού. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης είναι δυνατό να παρέχει άριστη θερμομόνωση και παράλληλα διαθέτει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και  τις καιρικές συνθήκες.

Η μείωση του κόστους λειτουργίας σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια χρήση ενός κτιρίου οδηγεί στη βέλτιστη επένδυση των χρημάτων. Ένας χώρος κατοικίας με υψηλές προδιαγραφές για άνεση διαμονής, είναι πάντα ελκυστικός για τους μελλοντικούς αγοραστές ή τους ενοίκους. Ο παράγοντας αυτός θα παίζει μελλοντικά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της εμπορικής αξίας ενός κτιρίου.

 

Εσωτερική Θερμομόνωση

Η εσωτερική θερμομόνωση είναι τοποθετημένη εσωτερικά, σε όλους τους τοίχους χρησιμοποιώντας θερμομονωτικά υλικά. Η εσωτερική θερμομόνωση επιλέγεται σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση  στις εξωτερικές επιφάνειες του χώρου εργασίας. Τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν από τα δομικά στοιχεία του τοίχου, με αποτέλεσμα το κτίριο εσωτερικά να θερμαίνεται γρηγορότερα το χειμώνα και να ψύχεται πιο εύκολα το καλοκαίρι.

Πολυτεχνείου 53 Ελευθέριο Κορδελιό
Τηλέφωνο: 2310770659
Κινητό: 6973384465